yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emin tahliyesini sağlamalıdır.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları sebebiyle tercih edilmektedir. Geniş malzemeler beyninde, dik tarz koşullarına ve elementlere uzun süre sunulan kalmaya dayanacak şekilde teamüllenmiş çelik ve çıpa bulunur.

Yangın Kapkaloriın üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik bar acil durum çabucak kapının muhtemel olan en az mevsim kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Yangına Dayanıklı Kapılar ile alakadar her detaya bileğindiğimiz makalemıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi temassına tıklayarak erişebilirsiniz.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emin bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolayca ve hariçya sağlıklı açılmalıdır.

Ancak, yangın kapısı satıcıları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Temelı vandözlar, akla yatkın fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, diğerleri faziletli fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların kendiliğinden kapanması yangın kapısı gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen binalabilmekle yan yana daha çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun zemin sebebi bucak yitirilmesine öz vermemesi ve elan azca maliyetle teamülin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan ilave edilerek mimarilabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakarak çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

çatı çıkışlarında kullanılan kapılar fiillevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği midein ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar karıneride sarılmış kalabilir.

Yangına dayanıklı evgin çıkış kapıları, ölçünlü kapılara nazaran elan pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den başlangıçlayıp 15000 TL'ye kadar çıkabilmektedir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın doğrudan çatı dışına açılması gerekir.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin ihtiyaçlarına bandajlı olarak birkaç farklı muhafaza seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin usturuplu ruhsat olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da belirli standartlara göre üretilmek zorundadır. 

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page